emergency call 18 155 alebo 112 Donator's card

Vyjadrenie spoločnosti AIR – TRANSPORT EUROPE k pádu vrtuľníka v Slovenskom raji

July 17, 2015, 9:14 p.m.

17.07.2015 o 18:18 prijal dispečing Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE hlásenie Krajského operačného strediska Košice o páde vrtuľníka Agusta A109 K2 v oblasti Prielomu Hornádu v Slovenskom raji. Na palube vrtuľníka boli štyri osoby: pilot, lekár, letecký záchranár a pracovník Horskej záchrannej služby. Vrtuľník zo strediska Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE v Poprade vykonával záchrannú akciu pri páde dieťaťa do rokliny. Na miesto nehody vrtuľníka boli vyslané záchranné zložky integrovaného záchranného systému. Ich kolegom na mieste už žiaľ nedokázali pomôcť. Vedenie spoločnosti AIR – TRANSPORT EUROPE a jej zamestnanci vyjadrujú najhlbšiu sústrasť zasiahnutým rodinám a ich priateľom. V tejto fáze nemáme žiadne bližšie informácie o okolnostiach nehody. Spoločnosť AIR – TRANSPORT EUROPE v súčasnej dobe spolupracuje s príslušnými orgánmi za účelom objasnenia príčin leteckej nehody. Ďalšie vyhlásenia budú vydané s ďalšími dostupnými informáciami.