v tiesni volaj 18 155 alebo 112 Karta darcu

Leteckí záchranári pomáhali dvom maličkým deťom

5. august 2017 17:04:24

Vrtuľníková záchranná zdravotná služba ATE zo Žiliny letela dnes dopoludnia do obce Zákamenné (okres Námestovo) na pomoc ročnému dieťatku, ktoré sa doma obarilo vriacim olejom. Leteckí záchranári pristáli na obecnom futbalovom ihrisku, kde si od rýchlej lekárskej pomoci malého chlapčeka prevzali do svojej starostlivosti. Dieťatko utrpelo popáleniny v rozsahu 15 % povrchu tela v oblasti tváre, krku, hrudníka a hornej končatiny. V sprievode svojej mamy bol maličký pacient v stabilizovanom stave letecky prevezený na Kliniku popálenín a rekonštrukčnej chirurgie Bratislava – Ružinov. Posádka leteckých záchranárov z Banskej Bystrice v tom čase pomáhala 2,5 ročnému chlapčekovi, ktorý bol účastníkom dopravnej nehody v Krupine. Pri zrážke dvoch osobných áut boli na mieste traja zranení. Po pristáti vrtuľníka na lúke vedľa miesta nehody poskytol lekár leteckých záchranárov neodkladné zdravotné ošetrenie malému chlapčekovi, ktorý po náraze utrpel zlomeninu dolnej končatiny v oblasti stehna. V stabilizovanom stave pri vedomí bol vrtuľníkom prevezený do Detskej fakultnej nemocnice s poliklinikou v Banskej Bystrici. Ostatní zranení ostali v starostlivosti pozemných záchranárov.